Home > Connect Error > Connect Error 10060 Ziggo

Connect Error 10060 Ziggo

start --> uitvoeren --> telnet smtp.naamprovider.nl 25* helo naamprovider.nl* mail from: [email protected]* rcpt to: [email protected]* data* subject: test* lalalalalala* .* let wel: * staat voor een Enter en let op de If you still receive a 10060 error, the server may be trying to send a listing for a very large directory (with many thousands of files) … 10061, "Failed to connect: Weet iemand welk wachtwoord ik moet gerbuiken om op de ziggo nieuwsgroepen in te loggen of kan ik volstaan geen login gegevens te gebruiken? Ik zou het pas aanpassen als dat ook via mail aan je verteld gaat worden. his comment is here

Ik zit me rot te zoeken.Wat een zooi!!!! Het probleem moet bij jullie liggen. :x OldSkool26 juni 2008, 22:47Al eens geprobeerd via good old telnetsessie? Ik wil niet veel zeggen maar voor de @homers staat er op de @home site onder het kopje "Handleiding internet software installatie" nog steeds mail.home.nl voor smtp/pop. MVG | fUPC | Connect & Play 300/30mbps | Tratec Tris102A | Hirschmann HMV 41 & KOKA9TS | Compal CH7465LG (Bridged) | CAT6A | Asus RT-AC87U & RT-AC66U (Merlin) | Horizon https://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=48075

Magsel Bekijk openbaar profiel Stuur een privÚbericht naar Magsel Zoek alle berichten van Magsel #2 17 oktober 2014, 13:07 pjutr Senior Member Geregistreerd: 24 maart 2008 Locatie: Breda A Windows Winsock connection timeout error 10060 occurs when trying to visit a site that …… Sorry, you can't reply to this topic. Deel 2 « Reactie #704 Gepost op: 11 mei 2011, 19:58:33 » Het staat wel op de site van UPC onder http://www.upc.nl/klantenservice/meldingen_storingen:CitaatActuele landelijke storingen en meldingenUitval email serviceEen deel van onze Lijkt me op zich niks mis mee.

Dus ik zie de brief graag tegemoet als er dingen wijzigen. het probleem zit echt niet lokaal. Je kan je virusscanner, en of firewall even uitzetten bij wijze van test. Ik dacht zal settings (http://blob.ziggo.nl/dynamic//NL_HOME/BLOB_UPLOAD/GebruikersHandleiding_internet_v1.0b.pdf) [mail.ziggo.nl] alvast aanpassen (voor mijn toekomstige alles-in-1), en het werkte, verrassend, meteen.

Veel providers doen dit al dus ik hoop dat dit goed verloopt anders verwacht inderdaad een piek in het belverkeer op de vloer bij ons en dat zal onnodig zijn. heel vreemd « Laatst bewerkt op: 27 jun 2016, 00:57:17 door Johnny54 » Gelogd Print Pagina's: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 21 Omhoog « vorige volgende » Maar goed, mail.home.nl werkt gewoon nog. http://www.saetechnologies.com/connect-error-10060-ziggo/ Bye, Raymond.

Dus nu zal er wel niks te meten zijn. Moet mijn inziens iets met de SMTP server van @Home te maken hebben of met de overgang van @Home naar ZIGGO. Blijft dit aanhouden, kijk even bij welke folder(s) hij blijft lopen. Sinds 25 juni j.l.

Bye, Raymond. vBulletin, Copyright ©2000-2016, Jelsoft Enterprises Ltd. http://www.duken.nl/forums/topic/23629-error-10060-occured/ trucker16 juli 2008, 20:50Hi! Zoals gezegd had dit met de abonnees gecommuniceerd moeten worden. Als Ziggo dit slim wilt aanpakken dan hoop ik dat als het technisch goed is, dat het gecommuniceerd wordt via brieven.

Word er een beetje moe van! this content Leuk! (0) Quote Reputatie 2 Jonathan-458 Actief forumlid 382 reacties 3 maanden geleden 8 augustus 2016 Goede middag JAn Kenbeek, De eerste sync met IMAP kan even duren, afhankelijk van hoeveel Kijk ook even voor de zekerheid of het bij de webmail wel werkt en of u bij outlook express de juiste server gegevens hebt ingevuld. Gert.

A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond. Deel 2 « Reactie #702 Gepost op: 11 mei 2011, 19:34:06 » Ooooohhh, dus het ligt niet aan mijn pc!!!! Nee, daar zit de mail.home.nl entry verstopt in een pdf en deze zal wel niet aangepast worden... weblink Ontvangen lukt wel.

Ik wist trouwens ook niet anders dan dat het gewoon mail.home.nl is. Deel 2 « Reactie #709 Gepost op: 12 mei 2011, 08:44:40 » Unable to send or receive messages for the UPC (xxxxxx) account. Ziggo Webteam_Geoffrey27 juni 2008, 15:40Hallo lotgenoten, mij is het ook overkomen en ik zit zelf in de IT.

Heeft dus 3 weken gewerkt en toen opeens niet meer.

Als je als "@homer" op ziggo inlogt en je wil de instellingen zien krijg je de mededeling dat je nog niet bent omgezet naar ziggo en dan wordt je vanzelf naar Je account verwijderen en opieuw toevoegen kan ook helpen... Gert. Connection attempt failed with error: 10060.

Wachtwoord Home Registreer FAQ Community Kalender Berichten van vandaag Zoeken Mededelingen Welkom op het ziggo gebruikers forum, de plek waar je de laatste nieuws- en forum berichten over de diensten van MVG | fUPC | Connect & Play 300/30mbps | Tratec Tris102A | Hirschmann HMV 41 & KOKA9TS | Compal CH7465LG (Bridged) | CAT6A | Asus RT-AC87U & RT-AC66U (Merlin) | Horizon We sturen een e-mail met instructies om het wachtwoord opnieuw in te stellen. check over here Op de Ziggo site staat wat het nu moet zijn, en is ook conform de namen die de andere gebruiken (Casema en Multikabel).

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. As RD said, check for updated drivers for your NIC and/or updated firmware for your router. Dit is nooit meegedeeld dat het dit moet zijn, op @home staat nog steeds dat het mail.home.nl moet zijn en als @home abonnee word je vanzelf doorgeleid naar @home ----------------------------------------------------------------------- dit Hoe word jij beïnvloed?

Heb trouwens de laatste dagen ook regelmatig last ervan dat de mail niet verzonden wordt. ik heb mijn gebruikersnaam wel @casema.nl toegevoegd. Deel dit bericht Link naar bericht Deel via andere websites Chefke112 0 Junior Member Members 0 19 berichten Geplaatst Mei 24, 2010 Verander eens je poort 119 in 583 en Maar als ik bij inkomende mail pop3.orange.nl (orange kan je dus vervangen door casema, @home of multikabel) en uitgaande mail smtp.casema.nl ingevuld wordt werkt het als een zonnetje.

In ieder geval bedankt zover. Groet, Jan. Ziggo werkt niet meer. Ik had getypt smtp. (deed het uit mijn hoofd) maar bedoelde mail.

Meeste mensen zeggen vaak ja, maar bij controle staat er op eens iets totaal anders. Ligt de server eruit of gebruik ik een verkeerd wachtwoord? Van het ene op het andere moment kon ik geen mailtjes versturen. CH7465LG-NCIP-4.50.18.22m1a-NOSH Gelogd ed41 Berichten: 15Ziggo Alles-in-1Horizon300/30 MbpsPostcode: 3077Meer..Modem: Connect BoxDecoder: Samsung HD DVR (SMT-G7400)Decoder (2e): Samsung Client (SMT-E6400)Decoder (3e): Samsung Client (SMT-E6400)Router: ASUS RT-AC66UHoofdaansluiting: WoonkamerBesturingssysteem: Windows 10Ziggo / UPC abonnee sinds:

Gelogd jtech Gast Re: UPC mail problemen. Bye, Raymond. Zou je die post svp willen verwijderen, ik post net wat het moet zijn, post dan svp geen andere dingen want die zijn niet correct of volledig. Had dat eind mei ingesteld. (Thunderbird) CeeS29 juni 2008, 00:37SMTP.ZIGGO.NL heeft zeker 3 weken gewerkt !!

Gr Chefke112  :zwaai: Deel dit bericht Link naar bericht Deel via andere websites Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.